top of page
DSC04702.jpg

Coaching rondom Trauma & Hechting

Je kind is getraumatiseerd door een heftige gebeurtenis in zijn leven, of is in jullie gezin terecht gekomen via pleegzorg, adoptie of een nieuwe gezinssamenstelling.

Impact op je kind en het gezin

Soms staat onveilige hechting op de voorgrond, maar problemen kunnen ook beginnen met een trauma. Hoe het ook is, trauma en hechting hebben invloed op elkaar, en beïnvloeden een kind in alle facetten van zijn ontwikkeling.

​

Dit heeft behoorlijke impact op jullie gezin. Je kind heeft het zwaar, vindt het moeilijk om met situaties om te gaan en kan zich moeilijk op een gezonde manier uiten. Je ziet dat hij lijdt, maar je merkt dat je hem niet voldoende kunt helpen. Voor deze bijzondere situatie biedt De Zilveren Parel een specifiek coachingstraject aan, gericht op het ontwikkelen van traumasensitief opvoeden in je gezin.

​

Hieronder wordt dit traject verder toegelicht. Toch kan het zo zijn dat er in jullie situatie minder behoefte is aan dit specifieke coachingstraject, en dat jullie kind of de jongere meer gebaat is bij een individueel traject rondom deze thema’s. Neem ook dan gerust contact met me op.

Met elkaar in contact blijven

In deze coaching deel ik mijn kennis uit jarenlange ervaring en expertise rondom de opvoeding van getraumatiseerde kinderen. Ik help jou en je kind vanuit mijn ervaring om inzicht te krijgen in de problematiek die speelt en hoe jullie daarmee om kunnen gaan. Centraal hierbij staat traumasensitief opvoeden met elementen van de methode Geweldloos Verzet.

​

Want blijven staan als je kind het uiterste van je vraagt is ontzettend lastig. Zo snel kies je voor correctie en verlies je connectie. Mag ik je helpen om in contact te blijven met elkaar?

Traject en tarieven Trauma & Hechtingscoaching

Een traject rondom Trauma & Hechting bestaat uit 12 sessies en kost €775 (mogelijk kan dit vergoed worden vanuit een PGB).

​

Dat is inclusief de volgende sessies:

  1. Ouders. Psycho-educatie.

  2. Kind. Psycho-educatie.

  3. Ouders. In kaart brengen van triggers ouders en kind.

  4. Kind. In kaart brengen van triggers van het kind.

  5. Ouders. Tools en tips bespreken rondom traumasensitief opvoeden. Opdrachten mee.

  6. Kind. Tools en tips bespreken om met eigen problemen om te gaan. Opdrachten mee.

  7. Ouders. Bespreken van de opdrachten.

  8. Kind. Bespreken van de opdrachten.

  9. Ouders. Wat kan het netwerk betekenen?

  10. Kind. Verder werken aan wat hij nodig heeft en hoe anderen kunnen helpen.

  11. Ouders. Wat is er nodig voor de omgeving en school?

  12. Samen afsluiten. Wat heb je geleerd en wat is er nog nodig? Waar ga je dat halen?

​

Neem contact op voor een kosteloze kennismaking.

bottom of page